Article main

Sult handler også om fejlernæring

Verdensmål nummer 2 handler ikke blot om, hvordan vi stopper sult. I en dansk kontekst er spørgsmålet i højere grad, hvordan vi forhindrer fejlernæring.

Findes der mennesker, der sulter i Danmark? Og hvordan kommer det i så fald til udtryk? Det var nogle af de spørgsmål et ekspertpanel og et halvt hundrede elever torsdag den 5. december diskuterede i hjemkundskabslokalet på Hedegårdenes skole i Roskilde.

Arrangementet var det andet af de i alt 17 panelsamtaler, der finder sted i de kommende måneder som en del af projektet Vores Mål. Under arrangementet opstod der både interessante og tankevækkende spørgsmål og svar undervejs, for selv om sult i Danmark skal forstås ud fra helt andre perspektiver end i eksempelvis udviklingslandene, findes der faktisk både sultende og ikke mindst under- og fejlernærede mennesker og befolkningsgrupper i Danmark.

Den kendte kok Gorm Wisweh, ernæringsekspert Marie Steenberger fra Madmentoruddannelsen og professor og forsker i Food Studies ved Roskilde Universitet, Niels Heine Kristensen, fremhævede blandt andet ernæringsproblematikker blandt børn og unge, samt blandt ældre på landets plejehjem.

På den måde udvidede panelet og skoleeleverne diskussionen om verdensmål nummer 2 om ’Stop Sult’ til også at omfatte ernæring og sætte emnet ind i en dansk kontekst, præcis som formålet er med Vores Mål.

Du kan høre hele debatten i programmet Public Service på P1 lige her

Del vores mål