Article main

Stort engagement i debat om misbrug

FN’s tredje verdensmål om sundhed og trivsel kom blandt andet til at handle om stof- og alkoholmisbrug på Odense Katedralskole.

Engagementet blandt 3.G-eleverne var stort, da Vores Mål torsdag den 12. december rullede forbi Odense Katedralskole til en debat om stof- og alkoholmisbrug.

Udgangspunktet var FN’s tredje verdensmål om sundhed og trivsel med særligt fokus på forebyggelse og behandling af unges omgang med rusmidler, og et særdeles kompetent og åbenhjertigt panel fik skabt en meget levende samtale.

I panelet sad blandt andre den tidligere Fredericia-borgmester Thomas Banke, der måtte forlade politik efter selv at være havnet i et alvorligt morfin-misbrug, og med sit meget personlige bidrag fik han de unge deltagere til at spidse ører. Desuden leverede Anette Søgaard Nielsen, der er projektdirektør ved Enheden for Klinisk Alkoholforskning på Syddansk Universitet, og socialpædagog og rådmand for beskæftigelse i Odense (SF), Brian Dybro, begge dybe indsigter i forskningen, forebyggelse og behandling på området.

Fra 3.G-eleverne kom der mange gode bud på, hvordan man i højere grad kan sikre, at færre unge ender i misbrug, hvilket du kan høre meget mere om i P1-programmet Public Service. Podcasten er tilgængelig her.

Del vores mål