Article main

Danskerne skal gøre verdensmålene danske

For første gang nogensinde bliver borgere, virksomheder, forskere, organisationer og resten af civilsamfundet inddraget, når FN’s 17 verdensmål skal skrives ind i en dansk kontekst. Arbejdet begynder nu.

Som den første befolkning i verden bliver danskerne taget med på råd, når verdensmålene i et storstilet projekt skal skrives ind i en dansk kontekst.

Det betyder, at borgerne sammen med dansk erhvervsliv, forskere, interesseorganisationer, kommuner og resten af civilsamfundet skal komme med input til, hvad begreber som fattigdom, ulighed og anstændige job betyder i Danmark. Det skal ske for, at vi med danske indikatorer kan tilrettelægge og måle fremdriften i arbejdet med at leve op til de 17 verdensmål, som FN vedtog i 2015.

”Om vi diskuterer unge rygere, hjemløse eller ulighed, taler vi om verdensmålene. Et mere bæredygtigt samfund vedrører os alle, og derfor har det også været vigtigt, at alle får mulighed for at give deres besyv med. Det vi tæller tæller, og derfor kommer de indikatorer, vi lægger os fast på og som Danmarks Statistik fremover skal måle på til at have enorm betydning for, hvordan vi indretter Danmark i fremtiden,” siger Steen Hildebrandt, formand for 2030-panelet, der er nedsat af Folketingets 2030-netværk, og som står bag projektet.

• På denne side finder du et overblik over de workshops, der er planlagt indtil videre. Hold i øvrigt løbende øje med denne side for at se, hvornår det næste arrangement, hvor du kan deltage, foregår.

• Er du selv interesseret i at deltage i diskussionen, eller er du repræsentant for en virksomhed eller organisation, kan du klikke her og finde ud af, hvordan du kan deltage og blive medfortæller i projektet.

• Få et overblik over de 17 verdensmål her.

Læs hele pressemeddelelsen nedenfor.

pdfPressemeddelelse
Del vores mål